Op 15 juni 2019 start een verkeers- & parkeeronderzoek in Zelhem

Op 15 juni 2019 start een verkeers- & parkeeronderzoek in Zelhem

U heeft ze vast al zien hangen in het dorp, de camera`s. En u vraagt zich vast af wat doen ze en vooral waarom? In dit artikel praten wij u bij. De werkgroep Verkeer van Vitale Kernen Zelhem (samenwerking tussen gemeente Bronckhorst, inwoners, ondernemers en organisaties uit Zelhem) wil graag meer inzicht in de verkeersstromen door en in Zelhem. Om die stromen te meten zijn er op woensdag 12 juni camera’s opgehangen op de verschillende invalswegen van Zelhem en in het centrum. De camera’s registreren van zaterdag 15 juni tot en met vrijdag 21 juni de passerende voertuigen. Op vrijdag 21 juni houden we ook een parkeeronderzoek. Hiervoor rijdt er een auto door het centrum van Zelhem met op het dak een aantal camera’s voor de herkenning van de geparkeerde auto’s.

De camera’s blijven een week hangen en registreren de kentekens van de passerende auto’s. Door de tijd van passerende kentekens op verschillende locaties met elkaar te vergelijken komen we er achter welke route een voertuig heeft gereden en of het ging om een doorgaande rit of dat de automobilist een bestemming in Zelhem gehad heeft.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door ‘Bureau de Groot Volker Verkeersonderzoek en -advies’.

Uitkomst van het onderzoek:
Het verwerken van de gegevens kost veel tijd. In september is het rapport van het verkeersonderzoek klaar. Zowel de gemeente Bronckhorst als de werkgroep Vitale Kernen kunnen dan verder met de onderzoeksresultaten. Op de website van Vitale Kernen Zelhem kunt u na uitvoering van het onderzoek een korte samenvatting en conclusies vinden.

Privacy:
De geregistreerde kentekens worden alleen gebruikt om de routes door het dorp mee te bepalen. De gegevens worden niet bewaard om te gebruiken voor andere zaken.

Wat is Vitale Kernen Zelhem:
In de werkgroep Vitale Kern Zelhem werken inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente Bronckhorst samen aan een toekomstbestendige Zelhem. Dat is een plek waar je graag komt, woont, verblijft en waar voldoende voorzieningen zijn en waar mensen samenwerken.  Meer weten? lees hier de updates , de rapportage, wie wij zijn, volg ons op Facebook of mail ons naar info@vkzelhem.nl.

Overzichtskaart waar de camera’s hangen:

Kaart van Zelhem

Bron: www.bronckhorst.nl